Carmensita

 

 

Perustiedot

 

        Kutsumanimi: Carmen

        Rekisterinumero: SKPR-8186
        Rotu: Quarterhevonen
        Väri: Ruunikko

        Syntynyt: 2009
        Säkäkorkeus: 161 cm
        Koulutustaso: Ko: Intermediate II , Re: 100 cm, Ye: 110 cm, Me: 80cm
        Painotus: Kenttä- ja western

 

   
Isä Areion, Son of Gaia
ii. Poseidon Oncus
ie. Quintus Smyrnaeus
   
Emä W.M Revolver Shot
ei. ?
ee. ?

 

 

Luonteenpiirteet


    

Yleisesti: Energinen, isoliikkeinen ja tulinen tamma ei ole ihan joka ihmisen ratsu. Carmen on yksi tallin monipuolisimmista sekä osaavimmista hevosista.

 

Taluttaessa: Ei rynni ja kulkee kiltisti mukana.

 

Hoitaessa: Seisoo yleensä hyvin paikallaan, mutta taakse mentäessä saattaa potkasta.

 


Ratsastettaessa: Carmen on energinen, kuumahko tamma, joka rakastaa esteitä mutta jaksaa puurtaa sopivalle päälle sattuessaan koulukiemuroitakin. Tarvitsee hieman kokeneemman ratsastajan, koska reagoi painoapuihin todella herkästi ja onkin oikein miellyttävä ja kevyt ratsastaa, mikäli ratsastajalla on herkkä ja vakaa käsi, hyvä ryhti sekä päättäväisyyttä että lempeyttä. Huonona päivänä Carmen tekee elämästä hankalaa ja pienimmästäkin säikähdyksen aiheesta syntyy pukkilaukka tai sivuhyppy.

 

                 Koulussa: Notkea, herkkä ja helposti taipuva hevonen osaa yllättää ratsastajansa siroilla, pehmeillä ja sulavilla liikkeillään. Carmen on osaava hevonen, mutta siltä pitää vain osata vaatia. 

                  Esteillä: Carmen lähtee yleensä kuumumaan esteillä. Jos ratsastajalla on pienintäkään etunojaa niin Carmen näyttää sen todella selkeästi nousemalla pystyyn. Ratsastaja tarvii siis esteillä vakaata ja kevyttä kättä, tasapainoa sekä hyvät hermot.

               Maastossa: Tykkää kulkea ensimmäisten joukossa. Maastossa täytyy olla entistäkin tarkempana, koska silloin se näkee pikku-ukkoja jokaisen puun ja pensaan takana. Onneksi pikku-ukot jäävät jälkeen kun päästään laukkaamaan.

 

Muuta: