M.T Best Boy ox

Perustiedot

 

 

        Kutsumanimi:  Reiska

        Rekisterinumero: SKPR-8520
        Rotu:  Arabialainen täysiverinen
        Väri:  Ruunikko

        Syntynyt:  2004
        Säkäkorkeus: 166cm
        Koulutustaso: Ko: VaB , Re: 100cm, Ye: 110cm, Me: 70cm
        Painotus:  Este

        

   
Isä                Coffee Bean
ii. Termo Master
ie Charlies Angel
   
Emä Dark Diamond ox
ei. Dark jumper
ee. CC's Diamond ox

 

 

Luonteenpiirteet

 

Yleisesti: Reiska on rohkea, itsepäinen, vahva, ahmatti mutta myös herkkä hevonen. Reiska asui meillä joskus 2012 ja tulikin meille hieman vaikealuonteisena rämäpäänä, joka ei lähes yhtäkään tuntia mennyt ilman pukkilaukkaa. Reiska ei luottanut oikeen keneenkään eikä ollut oikeen kenenkään suosiossa. Reiska sai sitten kuitenkin oman hoitajan, johon tämä oppi luottamaan ja luottamus kasvoi myös muihinkin ihmisiin. Lopulta Reiska todisti olevansa luottamuksen arvoinen estehirmu. Reiska muutti pari vuotta sitten toiselle tallille ja tuli meille takaisin ja on ihan samanlainen kuin ennenkin, paitsi sietää nyt hieman pienempiäkin ratsastajia. Karskista ulkonäöstä ja äijämäisestä luonteesta huolimatta kaikin puolin rakastettava hevonen!♥

 

Taluttaessa: Tulee kiltisti perässä, mutta saattaa kiskaista pään alas ja pysähtyä syömään.

 

Hoitaessa: Seisoo kiltisti, mutta saattaa potkia.

 


Ratsastettaessa: Reiskan taakse ei kannata mennä, koska se potkii, mutta muuten se on kiltti kuin mikä! Reiskalle pitää näyttää kuka on pomo, koska kokeilee varsinkin uusia ratsastajia. Tunneilla saattaa etenkin lämpimällä säällä/auringon paisteella olla hieman tahmea, mutta pienten herättelyjen ja laukannostojen avulla se yleensä virkistyy. Nopeuden ja ketteryyden ansiosta Reiska pärjää hyvin esteillä sekä westernissä. Valjakkoajokin onnistuu.

 

 

Koulussa: Perusjutut onnistuvat ongelmitta; yksi laukanvaihto askeleessa ja lisätyt sekä kootut askellajit menevät vielä kevyesti. Saattaa hieman nykiä ohjia kädestä jos on liian kova käsi. Tykkää rauhallisista ja itsevarmoista ihmisistä.

  Esteillä: Hyppykyvyt ovat parhaimmillaan, koska rakastaa hyppäämistä ja vahvojen lihasten ja kordinaatiokyvyn ansiosta esteiden korkeus ei tuota ongelmia. Hyppääminen on sekä Reiskalle että ratsastajalle mieluista, koska hyppyyn lähto on tasainen ja kepeä, mutta Reiska saattaa lähteä ryöstämään ennen estettä.

Maastossa: Lähes pomminvarma. Laukkapätkillä saattaa hieman innostua, joten tuntumaa pitää olla.

 

Muuta: Tallin pisimpään asunut asukas