Puhinan Vauhtivaara

     

 

 

Perustiedot

 

 

        Kutsumanimi: Varda

        Rekisterinumero: SKPR-8986
        Rotu: Suomenhevonen
        Väri: Liinakko

        Syntynyt: 2010, Suomi
        Säkäkorkeus: 155 cm
        Koulutustaso: Ko: HeC, Re: 40 cm, Ye: 60 cm, Me: - cm

        Painotus: Koulu

 

   
Isä             Vapalon Taatelikakku
ii. IST Kuuraparta
ie. Kiviniemen Angel
   
Emä Rajaportin Lakritsi
ei. Iipotuupa
ee. Rajaportin Hellanlettas

 

 

Luonteenpiirteet

 

Yleisesti: Varda on tallin uusin aukas ja tuli meille kesällä 2015. Vielä vähän tutustuminen kesken ja tarkempia tietoja tulee sitä mukaa. Voimakasliikkeinen isohko oripoika, jonka koulutus hieman vielä vaiheessa.

 

Taluttaessa: Varda ei kunnioita ihmistä ellei se ole määrätietoinen, jolloin Varda kiilaa taluttajan eteen tai saattaa pysähtyä tienlaitaan syömään.

 

Hoitaessa: Varda ei ole hoitaessa mikään maailman mukavin kaveri vaan saattaa kiusallaan näykkiä ja kavioita putsatessa riuhtasta jalan irti otteesta.

 


Ratsastettaessa: Reipas ja eteenpäin pyrkivä, suusta ei niinkään herkkä, jonka takia saattaa lähteä puksuttamaan omia teitään. Parhaiten Vardan saa pysähtymään puolipidätteillä, ei siis vain repimällä ohjista. Saattaa olla alkuun hieman etupainoinen.

                 Koulussa: Taipuu yllättävän hyvin raskasrakenteiseksi hevoseksi. Ei hirveästi tykkää koulukiemuroista, ainakaan jos siltä alkaavaatimaan pikkuisenkin haastavampia tehtäviä, mutta perusjutut suorittaa nöyrästi läpi. 

                  Esteillä: Varda tykkää hypätä ja osaakin ihan suht hyvin. Kesähelteillä ei vain jaksaisi.. silloin on laiska kuin mikä! Saattaa hieman lähteä viemään ratsastajaa ennen estettä mutta muuten pysyy ihan hyvin kontrollissa sekä kaarteissa että alastuloissa. Huonoina päivinä saattaa kieltää esteelle todella yllättäen laskemalla pään alas juuri ennen estettä ja lähteä laukkaamaan päinvastaiseen suuntaan pukitellen.

               Maastossa: ei olla vielä oltu...

 

Muuta: