Vastalaukka-tehtäviä

31.01.2016 12:57

Vastalaukka on sitä, kun laukataan tahallaan ulkojalan mukaan, eli ulkojalan johdolla. Varsinkin kulmissa ja käännöksissä se on vaikeampaa kuin myötälaukka, koska silloin tasapaino hieman kallistuu ulospäin. Niimpä vastalaukkaa kannattaa harjoitella, jotta se ei näyttäisi kovin epätasapainoiselta ja tässä on siihen muutamia tehtäviä ja  ennen niiden suorittamista kannattaa lämmitellä mm, laukanvaihdoilla askeleessa mikäli hevonen sen osaa, käynti-ravi-laukka siirtymisillä ja asetuksilla.

 

Tehtävä1

Tehtävä aloitetaan uran lyhyen sivun alusta, joka mennään harjoitusravissa. Kulmassa muistetaan hyvä taivutus, jonka jälkeen hevonen suoristetaan ja asetetaan ulospäin ja tehdään vastalaukannosto, eli laukka-avut vastakkaisilla avuilla. Vastalaukkaa ratsastetaan noin pitkän sivun puoleen väliin, jossa tehdään laukanvaihto askeleessa (tai sitten nopeasti ravin kautta jos hevonen ei osaa askeleessa vaihtaa laukkaa) eli vaihdetaan vastalaukka myötälaukaksi ja ratsastetaan myötälaukkaa kulmaan, jossa siirretään joko raviin tai käyntiin ja pitkällä sivulla nostetaan taas vastalaukka ja se vaihdetaan pitkän sivun puolessa välissä myötälaukaksi jne..

Vastalaukka nostetaan siis kulman jälkeen ja hevonen asetetaan ulospäin.

Itse ratsastan toisen lyhyen sivun ravissa ja toisen käynnissä.

 

 

Tehtävä2

Tehtävä aloitetaan uran pitkän sivun alusta nostamalla kulmassa myötälaukka. Myötälaukkaa mennään koko uran pitkäsivu, kierretään ensimmäinen kartio, joilloin suunta vaihtuu ja myötälaukka vaihtuukin vastalaukaksi, eli itse ei tarvitse laukkaa vaihtaa. Toinen kartio kierretään uran kautta ja tehdään ns. puolikas keskiympyrä.

HUOM! Hevoset jotka vaihtavat melkein automaattisesti myötälaukan, kannattaa olla tarkkana ettei hevonen vaihda laukkaa missään vaiheessa.

Kuvassa olevat oranssit neliöt ovat kartioita, joiden kanssa tehtävän suorittaminen on helpompaa.

—————

Takaisin